Domotica

Domotica is de laatste jaren sterk in opkomst. Maar wat is het eigenlijk? Want u heeft nog nooit van deze term gehoord. Kort gezegd kan domotica ook wel huisautomatisering worden genoemd. Dit betekent dat u qua elektrotechniek veel processen in uw woning of bedrijf kunt automatiseren en centraliseren. Een mooi en makkelijk voorbeeld van domotica is de Toon van Eneco. De Toon kunt u voorprogrammeren in een door u gewenst programma waarbij u zorgt dat het huis een aangename temperatuur heeft wanneer u thuis komt na een dag werken. Met de huidige domotica systemen is het zelfs mogelijk om er voor te zorgen dat de verlichting in uw woning met één druk op de knop wordt geregeld. Daarnaast kunnen ook rolluiken, zonwering, sproei-installaties en zelfs audio-apparatuur centraal geregeld worden. Dit alles is te bedienen vanaf een paneel in de wand, via uw tablet of smartphone door middel van één applicatie.

Ik heb mij momenteel gespecialiseerd in het volgende domotica-systeem:
eNet SMART HOME

eNet SMART HOME is een initiatief van Gira en Jung, beide gevestigde namen op het gebied van elektrotechniek. Samen hebben ze eNet SMART HOME op de markt gebracht om door middel van draadloze systemen uw huishouden slimmer te maken. Hierbij kunt u denken aan het op afstand bedienen van verlichting en verwarming tot aan het automatisch bedienen van jaloezieën op het moment dat uw wekker afgaat. Stelt u zich eens voor: u komt thuis in een warm en rustig verlicht huis. Dit kunt u eenvoudig instellen met behulp van de SMART HOME app op uw smartphone en/of tablet. Ook op uw kantoor kan eNet SMART HOME ingericht worden. Hierbij kunt u denken aan het opstarten van printers en computers terwijl u parkeert voor de deur. Ook kunt u uw verlichting zo instellen dat deze aangaat wanneer u begint met werken om 09:00 uur.

Voor eNet SMART HOME is Venis Elektrotechniek een gecertificeerde servicepartner. Ik kan de eNet apparatuur vakkundig installeren en in bedrijf stellen en daarbij tevens alle maatregelen te treffen om uw gegevens te beveiligen. Heeft u nog geen ervaring met eNet SMART HOME? Neem dan contact op met mij zodat ik u alles kan vertellen over dit slimme systeem. Daarnaast kunt u ook diverse informatie vinden op de website van eNet.

Niko Home Control, Busch-Free@Home

Heeft u interesse in andere domotica-systemen zoals Niko Home Control of Busch-Free@Home? Ook voor deze systemen kunt u Venis Elektrotechniek benaderen om domotica te integreren in uw woning of kantoorpand. Venis Elektrotechniek heeft in de loop der jaren ervaring opgedaan met beide systemen.


Wilt u ook domotica integreren in uw woning of kantoorpand en wilt u dit door Venis Elektrotechniek laten uitvoeren? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.